Заходи щодо протидії кіберзлочинам

01.12.2023 21:43
Війна в Україні стала підґрунтям для поширення шахрайських схем, заснованих на вразливому емоційному стані та зловживанні нашою довірою.
При цьому кмітливість шахраїв виходить за рамки вже добре знайомих українцям афер, тож з’являються нові способи ошукування.
Упродовж місяця у Гірському ЗЗСО І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів щодо протидії кіберзлочинам. Здобувачі освіти дізналися про всі ризики та небезпеки кіберпростору, ситуації шахрайства, співучасть у кримінальних правопорушеннях і відповідальність за них відповідно до Кримінального кодексу України. Докладно зупинилися на практиці протидії найпоширенішим видам кіберзлочинів: кардингу, фітингу, вішингу, онлайн-шахрайству тощо.
Під час зустрічі учням надано поради щодо користування інтернет-ресурсами, електронними поштовими скриньками, оновлення антивірусних систем комп’ютерної техніки, безпека при здійснені онлайн-платежів та протидія соціальній інженерії. Також учителі акцентували увагу дітей на дотриманні правил кібергігієни, бо це значно мінімізує ризики постраждати від злочинних дій хакерів.