Загальношкільна лінійка-реквієм "Людської пам'яті мости..."

25.11.2013 18:15

    Голодомор 30-их років чорніє великою плямою на демографічній карті України. Втрат від цього лиха ще не вдалося повернути – ні матеріальних, ні  людських.

    Мільйони людей, які загинули в 1932-33 роках голодною смертю, не можуть безслідно розчинитися в часі й просторі. Про них пам’ятаємо ми, ті, хто вижив, їхні діти та онуки.

    Усіх померлих у роки Голодомору учні та вчителі Гірського НВК пом’янули на лінійці-реквіємі  «Людської пам’яті мости…», яку підготували учні 9-Б класу (кл. кер. В.Ф. Марків) і заступник директора по навчально-виховній роботі С.П. Кахнич.

    Біль,  відчуття трагізму, жаль, скорбота  в серцях усіх присутніх обізвалися під час поминальної панахиди, яку відслужив на лінійці о. Василь Подобівський  - настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Гірське.

    До глибини душі зворушила й участь в акції «Незабудки пам’яті», яку розпочали о. В. Подобівський, дирекція НВК та до якої приєдналися всі учні.

    Кожен із вихованців НВК власноруч виготовив квітку, яка стала символом вшанування пам’яті  людей, що загинули голодною смертю, та прикріпив на пам’ятний стенд.

    Кажуть, історії властиво повторюватися. Завдання сучасного покоління – зробити так, щоб таких трагедій більше не було.

Заступник директора

С. П. Кахнич