Свято Букваря

23.05.2014 17:36

    Буквар – це маленька частинка тих великих знань, які дає школа. Саме з Букваря починається цікавий шлях у світ знань. Ця чудова книжка ввела першокласників у таємничий світ літер, навчила читати, ознайомила із новими словами.

    Тому, закінчивши вивчати першу і найважливішу у своєму житті книгу, 21 і 23 травня у Гірському НВК відбулися радісні Свята Букваря, які підготували учні 1-А та 1-Б класів разом зі своїми наставниками Т.П. Дудич, М.І. Данчевською й вчителем музики В.І Шулаком.

    Мета заходів - створити радість від прочитаної першої книги; розвивати інтерес до читання, до творчих та акторських здібностей, до дружніх стосунків та родинних почуттів.

    Веселим дзвоником учні 1-А класу покликали на Свято Букваря до актової зали батьків, дирекцію НВК, учителів та учнів початкових класів. Школярі впевнено вели корабель свята до зустрічі з Азбукою. Діти дивували всіх гостей своєю артистичністю: вони співали пісні, декламували вірші, у яких прощалися не тільки з Букварем, але й із першим класом та висловлювали радість зустрічі із другим класом. Особливого настрою святу додав танець пір року разом із квіточками. Також на свято до діток завітали різні казкові герої: Азбука-цариця з Мишкою, Дощиком, Хмаринкою, Їжачком, Зайчиком, Ведмедиком, Колобком та Дюймовочкою, які в дарунок першокласникам принесли літери Букваря.

    А ось учні 1-Б класу поділилися із присутніми на святі пережитими труднощами у написанні першої літери та першого слова. Також школярі повернули гостей у минуле і кожен із них згадав, яким був у 1 класі. На свято до першокласників завітали казкові герої: Незнайко, який розвеселив усіх своїми «знаннями книг»; розгнівана Баба Яга, яка не спіймала Букварика й повернулася у свою домівку на курячих ніжках; Чарівний Листоноша, що приніс діткам телеграми від героїв казок, які не змогли прибути до них. На свято завітала Королева Книг, яка радо привітала маленьких добрих друзів у своєму царстві та ближче ознайомила учнів класу зі всіма жителями книжкового царства. А як розвеселили усіх балакучі учні, розповідаючи скоромовки, смішинки зі шкільного життя та веселі жартівливі пісні.

    Завдяки наполегливій праці дітей та їхніх вчителів, свята вдалися на славу. А на обличчях усіх присутніх,  особливо батьків, можна було помітити радість і щастя за своїх малят.

    У кінці свята батьки подякували вчителям за  отримані позитивні емоції, за заряд святкової енергії та теплі спогади на майбутнє. Адже наставники дітей вестимуть школярів далі у чарівний світ знань.

    Бажаємо першокласникам подальших успіхів у навчанні!