Шкільний етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

30.04.2018 20:18

    30 квітня 2018р. у Гірському НВК організовано пройшов шкільний етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

    У рамках підготовки до гри організаційним комітет НВК розроблено Положення І етапу змагань, укладено одноденну програму , створено суддівські команди, до складу яких увійшли учні 11-ого класу та відібрано волонтерів.

    Із 9.00 до 15.00 год. у чесній грі за право бути найсильнішими, най витривалішими, найспритнішими, найкращими змагалися рої – «Незламні» (9-Акл.), «Соколи» (9-Бкл.) та «Гайдамаки» (10кл.).

    На початок гри (урочисте відкриття; здача рапортів ройових, учитель курсу «Захисту Вітчизни» начальнику штабу) одразу налаштував присутніх на серйозну боротьбу.

    Усі три рої яскраво представили свої команди в конкурсі «Візитка рою»; а «Соколи» й «Гайдамаки» одразу набрали максимальну кількість балів за підготовку ватри «Слава Героям». У стройовій підготовці «Впоряд» найкращий вишкіл продемонстрували джури рою «Гайдамаки», із різницею на 2 бали від них відстали «Соколи». А от у змазі «Стрільба» найвлучнішими виявилися «Незламні». Несподівано для всіх найвлучнішим стрілком-джурою стала Анна Яцишин (рій «Незламні»).

    У грі «Рятівник» учасники змагалися в трьох турах. У теоретичному вони шляхом жеребкування обрали види умовних травм та словесно назвали правила надання першої допомоги при них. У практичному – здійснювали оцінку стану потерпілого та надавали йому ПДД. У швидкісному етапі – транспортували потерпілого. Найбільшу кількість балів у цьому виді змагань отримав рій «Гайдамаки».

Найазартнішою для всіх присутніх стала боротьба-гра з перетягування канату «Ігри на дужання». Переможцями в цьому виді змагань стали джури рою «Гайдамаки».

    Із великим нетерпінням і учасники гри, і вболівальники чекали завершення конкурсу «Кращий кашовар». І яким смачним виявився козацький куліш, приготовлений на відкритому вогні козаком-кашоваром і його помічником, та в оригінальний спосіб представлений перед суддями та всіма присутніми! А от найкращим кашоваром стала Ярина Дудич (рій «Соколи»).

    Після обідньої перерви учасники роїв змагалися у двох найскладніших видах – грі «Козацькі перегони» та козацько-туристській «Смузі перешкод».

    Для проведення «Козацьких перегонів» суддівською командою було розроблено три маршрути роїв та складено до них легенди. Під час цієї гри джури проявили не тільки силу, витривалість, а й уміння користуватися топокартою, визначати азимут на об’єкт, окомірно вимірювати відстань, герметично запаковувати сірники, долати природні перешкоди та організовано рухатися колоною. Із кожним роєм ішли члени суддівської команди, які стежили за дотриманням правил гри, а за потреби – нараховували штрафні бали. Переможцями «Козацьких перегонів» став рій «Соколи».

    Втомленими, але з величезним бажанням успішно пройти «Смугу перешкод» джури трьох роїв приступили до виконання останнього виду змагань. Мобілізовуючи останні сили, вони подолали ряд перешкод: «Транспортування потерпілого на ношах», «В’язання вузлів», «Рух по-пластунськи через коридор із транспортуванням потерпілого», «Рух до фінішу гусячим кроком», «Подолання спортивних споруд». Окремі джури сходили із дистанції, не витримавши фізичного навантаження, але більшість уперто, зціпивши зуби, йшли до фінішу.

    Члени суддівського комітету також оцінили звіти роїв про виконання завдань під гаслом «Добре діло». Переможцями в цьому виді стали джури рою «Соколи».

    Завершився шкільний етап гри «Сокіл» («Джура») нагородженням переможців та урочистим закриттям.

    Глибоко переконані, що незважаючи на переможців і переможених, гра «Сокіл» («Джура») формує в учнів основи доброчинності, мужність, рішучість, відвагу, стійкість, наполегливість, дисциплінованість та ініціативність; закріплює основи самоврядування в учнівських колективах; гартує дух і тіло; виховує дітей та молодь у дусі відданості Батьківщині.

    Бажаємо успіхів рою Гірського НВК у районному етапі гри «Сокіл» («Джура»).

       ФОТОЗВІТ.

    Результати оцінювання конкурсів учасників гри.