Перший дзвоник нас покликав...

01.09.2014 17:56

  Осінь в Україні починається зі свята Першого дзвоника.

У Гірському НВК першовересень розпочався із Божественних Літургій у місцевих храмах.

  Як і кожного року, НВК гостинно відчинив свої двері учням. Шкільне подвір'я в цей святковий день майоріло барвистими вишиванками, в які були одягнені  вчителі та учні.

  Урочиста лінійка розпочалася із хвилини мовчання за загиблими українцями, які віддали своє життя за незалежність, волю, мир, справедливість.

  Cвято відвідали о. В. Подобівський, о. І. Василишин, о. В. Дмитришин, які привітали вчителів та учнів із початком навчального року і побажали всім Божої допомоги, здоров’я, терпіння, старання  та миру. Директор НВК С.С. Левицький подякував усім, хто допоміг у підготовці НВК до навчального року та побажав мудрості, доброти, людяності. Зі словами подяки звернувся сільський голова В.І. Дудич до школярів, які прийняли активну участь у фарбуванні парканів села в жовто-блакитні кольори.

   Далі пролунав перший дзвінок, який покликав усіх до класних кімнат на перший урок «Україна – єдина країна».  На уроці учні дізналися про патріотизм, гідність, милосердя, відповідальність, героїзм, національну свідомість. Це ці цінності, які завжди шанував український народ.