Книжково-ілюстративна виставка "Відкрий для себе рідне село"

29.10.2021 22:11
До Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у бібліотеці Гірського НВК було оформлено книжково-ілюстративну виставку "Відкрий для себе рідне село". Відвідуючи її, можна ознайомитись із літературою про наше село, його легенди записані з розповідей наших односельчан. Про життя нашого краю періодично друкуються статті в районній газеті "Громада".
Ознайомитись із поезією нашого молодого поета та з його збіркою "Мирти і кипариси", його біографічними відомостями можна, завітавши до бібліотеки Гірського НВК.
На виставці присутні світлини ще одного славного земляка, Івана Лучечка - мецената, магістра бібліотекознавства, магістра політології, історика-дослідника, доля якого закинула далеко за океан. Також п. Лучечко подарував шкільній бібліотеці книги з діаспори.
"Поетичну світлицю нашого краю" представляють збірки поезій Марії Гев, Катерини Савченко-Танчій, Михайла Павлішака.
Свої наукові праці та навчально-методичні посібники з педагогіки, які теж знаходяться у бібліотеці Гірського НВК, подаровані ще однією нашою землячкою, Чепіль (Грушовською) Марією Миронівною, професором, академіком Академії вищої освіти України, завідувачем кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.
Виставка буде постійно діючою.