Екологічний захід "Тільки в нас на Україні"

20.05.2014 16:16

    20 травня в актовій залі  Гірського НВК зібралося чимало батьків, учителів та учнів, щоб ознайомитися із екологічним заходом «Тільки в нас на Україні», який підготували учні 6-Б класу із класним керівником Лучечко Д.М.

    Мета свята  - формування екологічної свідомості та екологічної культури у дітей; виховання бережливого ставлення та любові до рідного краю, його чарівної природи; розвивати творчий підхід до висвітлення екологічних проблем, акторські вміння, нестандартне мислення.

    Декламуючи вірші, школярі старалися донести до усіх присутніх думку про те, що кожному потрібна Земля, як і кожна людина потрібна Землі, як захисник, хазяїн, який підлікує рани та прикрасить її. А співаючи пісні, учні розповідали про те, що світ чекає дотику наших рук, сподіваючись, що це будуть добрі руки.

    Також під час заходу всі змогли  переглянули мультимедійну презентацію «Краса і сльози рідної Землі» про численні екологічні проблеми, про негативний вплив людства на екосистему планети та про красу матінки природи.

    А далі поринули в казковий світ – екологічну сценку «Зустріч на лісовій галявині». Школярі проявили чудові артистичні здібності. До них завітали природні мешканці: Лісовик, Водяник, Мавка, Русалка - й виступили із закликом берегти навколишнє природне середовище й довести Бабі Язі,  Гномові та  бешкетним хлопчакам думку про  цінність і багатство природи. Інсценізація  екологічної казки завершилася звертанням мешканців лісу до усіх присутніх, аби ті не кривдили зелений світ навколо себе. У кінці екологічної казки природні мешканці  разом із хлоп’ятами порозумілися й заспівали багато пісень про природу, про бережливе ставлення до неї. 

    Організатори заходу приклали максимум зусиль, щоб донести до гостів свята основну екологічну проблему, що кожна зламана квітка, кожен пійманий метелик – це рана, яка нанесена природі. 

    Отож, творімо добро, любімо Землю - матінку і вона відповість нам любов’ю та щедрістю, то й будуть на нашій Землі мир і злагода.