22 січня - День Соборності України

20.01.2014 11:20

        День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно - Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

        День Соборності — це нагадування про те, що сила нашої держави — в єдності українських земель. А поразка Української Народної Республіки нагадує сьогоднішньому українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною.

        Напередодні  цієї дати , по всіх класах відбулися  тематичні уроки та виховні години. Діти  дізналися про ідею створення свята, адже цього року вперше в історії нашої країни громадськість відзначить подвійне свято, об’єднавши дві фундаментальні цінності українців – соборність і свободу. В школі відбулася урочиста лінійка, присвячена Дню Соборності України. Учні 8 класу виступили з повідомленням про події далекого 1918 року та пов'язали їх з сьогоденням України. Порівняно молоде свято нашої країни знайшло  відгук у серцях молодого покоління. Такі заходи дуже важливі для виховання національної свідомості молоді, патріотизму,  гордості за свій народ, свою культуру, свою незалежність.